Building family lifestyles

Planning was paramount to achieving high results in this project, as the site sits on a severe incline from the front to rear with two street frontages. The project included demolition of existing sections of the original home with site cut and a substantial extension with construction of bedroom, powder room, laundry, bathroom and the open living area which included kitchen and dining.

A new timber deck was built for the courtyard, alfresco area and house perimeter. Block work retaining walls were also constructed to allow for garden beds.

The existing sub-floor foundations were adjusted to ensure the levels in the new addition corresponded with the newly adjusted floor levels in the existing to make for a seamless transition.

Significant structural steel was installed to allow for a cantilevered roof structure over the rear alfresco area which gave a creates and uninterrupted view of the rear yard.

The joinery was custom built throughout all areas of the home, the eclectic array of finishes comprised of man made veneer, two pack, stone bench tops, and laminated timber.

The wide oak flooring runs from the front door to the wide open spaces of the addition.

This home consists of a high volume of insulation to all parts of the home, and double glazed windows to help with the heating and cooling costs.

The Slate looking roof tiles will give future generation’s piece of mind. Manufactured from Torbex and, tested by the CSIRO to the Australian Building Standards AS4046-1992, the interlocking design and moulded water channels ensure the tile will never leak or distort when correctly installed.

LED lights were also installed throughout the home, reducing the overall carbon footprint and electricity costs, whilst maintaining excellent lighting quality for all rooms.

All in all, this renovation extension was a pleasure to build and has created a rivalled family lifestyle.

   Home    Services    Projects    Gallery    Values    Contact Us   

© 2017 Estruct Group